• Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis
  • Direct vanuit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Puur Calendula Cream / Zalf

Maat

Omschrijving

Wanneer een dier of mens een wond heeft zal deze eerst bloeden om het vuil af te voeren, daarna worden er nieuwe cellen en tijdelijk nieuw weefsel aangemaakt. Deze fase van een wond heet de granulatiefase, de nieuwe cellen zorgen ervoor dat de wondranden langzaam naar elkaar toe groeien en dan kan de wond zich gaan sluiten. Puur Calendula zalf stimuleert de granulatiefase en draagt bij aan een verkleinen van littekenweefsel. Door dit stimulerende effect op de groei van de cellen kunt u deze zalf beter niet gebruiken bij tumoren. De zalf is geschikt voor honden, katten en paarden.

Dosering

  2 - 3 x daags op de huid aanbrengen. Bescherm de aangedane plek tegen schuren, likken en krabben.

Duur van behandeling

Dit product kan blijvend worden toegepast.

Niet te gebruiken bij

Voor informatie over interactie tussen geneesmiddelen en nutriënten of fytotherapie kijk op  www.naturafoundation.nl Interacties geneesmiddelen en nutriënten/kruiden.

Gebruik PUUR Calendula cream / Calendula zalf niet bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. In sommige gevallen kan PUUR Calendula cream / Calendula zalf, door zijn stimulerende effect op de granulatiefase, hypergranulatie veroorzaken. De aangedane plek vult zich te snel met te veel nieuw weefsel, wat resulteert in de vorming van wild vlees. Houd daarom de aangedane plek tijdens de behandeling goed in de gaten en stop tijdelijk indien deze te snel vol granuleert. Wacht in deze gevallen tot de huid netjes gesloten is en begin dan opnieuw met de inzet van PUUR Calendula cream / Calendula zalf om littekenvorming te voorkomen. De inzet van PUUR Calendula cream / Calendula zalf is, door het stimulerende effect op de granulatie, af te raden bij bloedende of juist hele droge tumoren.

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket.

Als u bij ons bestelt:

  • Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*!
  • Advies nodig over juiste maat? We helpen graag!
  • Ruilen geen probleem!
  • 7 dagen per week antwoord op uw e-mail
  • 100% tevredenheids garantie
  • Klanten beoordelen ons met een 9.5/10

Vragen over dit product?

Bel ons +31 (0)182 8200 82 maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of stuur een email naar info@actievehonden.com

Service & Contact

Mail

info@actievehonden.com
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 082
Werkdagen 9.00 - 17.00

Ons assortiment

9.6

Beoordeeld door meer dan 1500 hondenliefhebbers
Bekijk alle reviews op hier →