• Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis
 • Direct vanuit voorraad leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Phytonics Acu Cream 50ml

Helaas is dit product niet meer leverbaar.

Omschrijving

Bij blokkades in de energiestroom of onvoldoende doorstroming van energie in de meridianen, bij energieblokkades veroorzaakt door littekens en voor de behandeling van algemene acupunctuurpunten.

Bevat

 • Cynara scolymus (Artisjok) Goed voor lever- en galwerking, voor een versnelde afvoer van afvalstoffen, zorgt voor een aanvaardbaar cholesterolgehalte, stimuleert de vetvertering. Goed voor de spijsvertering, voor een gezonde bloedsuikerspiegel en voor gezonde urinewegen.
 • Asparagus officinalis (Asperge) is een diureticum(vochtafdrijvend) en is goed voor de urinewegen.
 • Arctostaphylos uva ursi (Berendruif) heeft zijn uitwerking op de membranen van de urinewegen en werkt versterkend op de nieren.
 • Betula alba (Berk) bevordert de uitscheiding van urinezuur. Dit voorkomt ophopingen van afvalstoffen in de nieren.
 • Hydrastis canadensis (Canadese geelwortel) Heeft een zeer gunstige uitwerking op slijmvliezen. Goed voor de spijsvertering en het immuunsysteem.
 • Viola tricolor (Driekleurig viooltje) Slijmoplossend, weerstandverhogend en goed voor de huid.
 • Centaurium erythraea (Duizendguldenkruid) Is werkzaam als een krachtig tonicum en antioxidant, werkt stimulerend op de eetlust en bevordert de spijsvertering door secretieverhoging van spijsverteringssappen en gal. Centaurium heeft een algemeen toniserend en roborerend/versterkend effect.
 • Solidago virga aurea (Guldenroede)
 • Angelica archangelica (Grote engelwortel) Werkt eetlustopwekkend en verbetert de gehele spijsvertering. De plant werkt rustgevend, ontspannend en regulerend op de maag. Verder werkt de plant goed tegen gasvorming.
 • Grote klis
 • Equisaetum arvensis (Heermoes) werkt ook bloedstelpend en heeft daarnaast een licht vochtafdrijvende werking het gaat het ontstaan van ontstekingen tegen en werkt verzachtend op de huid.
 • Juniperus communis (Jeneverbes) Bevordert de algehele drainage van de nieren. Juniperus stimuleert de doorbloeding in de nieren, waardoor afvalstoffen hier beter ‘uitgefilterd’ worden door de nefronen. Ook werkt het vochtdrijvend; het water met daarin de gefilterde afvalstoffen wordt actiever uit de nieren afgevoerd. Tevens goed voor spieren, pezen, banden en kapsels en de spijsvertering.
 • Acorus calamus (Kalmoes) De bitterstoffen in Acorus calamus bevorderen in hoge mate de aanmaak van speeksel, maag/darm- en pancreassappen, verder zorgen ze voor een betere vertering van eiwitten en versterken ze de opname van vitale stoffen uit de voeding. De etherische oliën hebben een versterkende invloed op dit proces doordat ze lokaal het maagslijmvlies stimuleren. Bovendien werkt Acorus rustgevend.
 • Uncaria tomentosa (Kattenklauw) Stimuleert het immuunsysteem.
 • Orthosiphon stamineus (Kattensnor) Heeft een diuretische werking. Goed voor gezonde nieren en blaas. Galium aparine (Kleefkruid)
 • Carduus marianus (Mariadistel) beschermt en bevordert de genezing van levercellen en is mede van belang bij de inactivatie van hormonen: oestrogeen, corticosteroïden en andere steroïdhormonen die in de lever worden omgezet, aan glucoronzuur gebonden en met de urine worden uitgescheiden. Zijn fytotherapeutische ingrediënten die de leverenergie beïnvloeden. In de Chinese geneeskunde zijn aandoeningen van de geslachtsorganen en de daarbij behorende -heftige- emoties te herleiden tot de leverenergie. Met name toegenomen opgewondenheid en stress door de nabijheid van loopse teven, krolse poezen of voedsters.
 • Taraxacum officinale (Paardenbloem) Voor de lever en de galfunctie, werkt mild urinedrijvend en ontlast de maag. Ribes nigrum (Zwarte bes) Geeft verlichting. Voor een goede nierfunctie, afvoer van afvalstoffen en soepele spieren.
 • Alchemilla vulgaris (Vrouwenmantel) Inwendig: werkt diuretisch, wordt ingezet voor het bloed en is goed voor de cyclus. Uitwendig: werkt als adstringens
 • Chelidonium majus (Stinkende gouwe) Geeft rust.
 • Berberis vulgaris (Zuurbes) wordt gebruikt bij ontstekingen van het urogenitale kanaal en werkt steenafdrijvend, diuretisch en urinezuurdrijvend.
 • Bentonite-Montmorillonite Katalyseert en versterkt de fytotherapeutische ingredienten.

Dosering

Frequentie van gebruik en betreffende acupunctuurpunt(en) door dierenarts of therapeut aan te geven.

Het is mogelijk dat er reacties in de vorm van milde huidirritatie of uitslag ontstaan bij het gebruik op de behandelde plekken. Deze reactie is op zich een positief teken. De irritatie zelf is (de) reden om de behandeling tijdelijk te onderbreken. Na enkele dagen kan men de behandeling weer hervatten.

Toediening

Crème op betreffende acupunctuurpunt(en) aanbrengen. Contact met de ogen vermijden. Alleen voor uitwendig gebruik.

De wortels van de acupunctuur liggen in China, waar de techniek al duizenden jaren wordt toegepast. De behandelmethode gaat uit van de traditionele Chinese filosofie dat er door ieder lichaam een (levens)energie stroomt die 'Qi” wordt genoemd. Die energie heeft, 'Yang’ en 'Yin' dit zijn mekaars tegenpolen, welke onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Bij een gezond dier zijn Yin en Yang met elkaar in harmonie. Raken ze met elkaar uit evenwicht, dan wordt de energiestroom in het lichaam verstoord en ontstaan er ziektes. Die verstoring kan een uitwendige oorzaak hebben, zoals een virus, maar kan ook ontstaan door trauma, overbelasting, hevige emoties of stress.

Volgens de Chinese filosofie stroomt de levensenergie door het lichaam via een stelsel van kanalen dat net onder de huid ligt. Samen vormen al die kanalen eigenlijk een soort groot web Er zijn meerdere hoofdkanalen, ook wel meridianen genoemd, die elk in verbinding staan met een van de organen. Bij de hond, kat en het Paard worden 12 hoofdmeridianen + 2 buitengewone meridianen onderscheiden.

Is de energiestroom ergens geblokkeerd, dan kan die hersteld worden door op bepaalde punten met naalden op de meridianen te prikken. Door de juiste prikken kan de energie weer gaan stromen en de balans in het lichaam zich herstellen.

Deze crème werkt als de naalden van de acupuncturist, het stimuleert de energiestroom in de meridianen. Rechtsom aanbrengen geeft een toniserende werking, linksom draaiend een sederende werking.

Duur van de behandeling

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking.

Niet te gebruiken bij

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket.

 

Als u bij ons bestelt:

 • Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*!
 • Advies nodig over juiste maat? We helpen graag!
 • Ruilen geen probleem!
 • 7 dagen per week antwoord op uw e-mail
 • 100% tevredenheids garantie
 • Klanten beoordelen ons met een 9.5/10

Vragen over dit product?

Bel ons +31 (0)182 8200 82 maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of stuur een email naar info@actievehonden.com

Service & Contact

Mail

info@actievehonden.com
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 082
Werkdagen 9.00 - 17.00

Ons assortiment

9.6

Beoordeeld door meer dan 1500 hondenliefhebbers
Bekijk alle reviews op hier →