• Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis
 • Direct vanuit voorraad leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Biofood Zalmolie Vloeibaar

Maat

Omschrijving

BIOFOOD zuivere en koudgeperste* zalmolie van Schotse wilde zalm, is rijk aan meervoudig onverzadigde omega 3 en 6 vetzuren en bevat optimale EPA/DHA (7,5%/8,8%) waarden**. BIOFOOD zalmolie is gunstig voor hart en bloedvaten, ondersteunt gewrichten, huid (bijv. haaruitval, jeuk, allergie en kale plekken), vacht (bijv. doffe vacht), vertering (voedselopname) en kan een anti-inflammatoire werking hebben. Hoog geconcentreerd pure zalmolie en dus zuinig in gebruik en niet vermengd met andere (goedkopere) visolie. Voor alle honden- en kattenrassen.

Kenmerken

 • koudgeperst, optimale werking
 • onvermengde geconcentreerde pure zalmolie, rijk aan omega 3 en 6 vetzuren
 • ondersteunt huid, vacht, gewrichten en vertering
 • kan een anti-inflammatoire werking hebben
 • voor hond en kat en alle leeftijden.

BIOFOOD zalmolie van Schotse wilde zalm is sterk geconcentreerd en vrij van zware metalen, PCB's en dioxines.

De verpakking en manier van bewaren heeft een belangrijke invloed op de kwaliteit en houdbaarheid van koudgeperste olie en dus ook op de werking van het voedingssupplement. Als zalmolie niet goed wordt bewaard wordt ook de kwaliteit aangetast. Alle koudgeperste oliën, waaronder zalmolie, moet je koel en donker bewaren en luchtdicht afgesloten houden.

De BIOFOOD zalmolie flacon is per definitie luchtdicht afgesloten. Dit is belangrijk om de kwaliteit van het voedingssupplement in stand te houden. Bewaar gevoelige oliën zoals zalmolie koel en droog bijv. in de koelkast of kelder. Het bijzondere aan zalmolie is dat je het ook kunt invriezen. Op deze manier is zalmolie tot 6 maanden houdbaar en kan het zolang als voedingssupplement gebruikt worden.

Enkele feiten van onze zuivere Schotse Zalmolie op een rij:

• Na het bezoeken van diverse bedrijven die zalm aanbieden hebben we bewust gekozen voor zuivere zalmolie die afkomstig is van wilde Schotse zalm die bestemd is voor menselijke consumptie. Deze smaakvolle wilde zalm, wordt na vangst streng gecontroleerd op ongewenste stoffen (zware metalen, PCB's en dioxines) omdat het humaan voedsel betreft.
• De trekkende wilde zalm wordt gedurende het hele seizoen op maximaal vijf dagen per week geoogst, wat de duurzaamheid van de bestanden garandeert. Onze Schotse partner houdt toezicht op alle aspecten van de productie, van vangst tot verzending. De toekenning van de BGA-status betekent een langverwachte erkenning voor zowel de zalm als de weinige overgebleven Schotse zalmnetters. BGA-accreditatie past bij een product van een ongeëvenaarde kwaliteit en uniciteit. Het bedrijf is gebonden aan strikte voorschriften van de Schotse regering.
• Koud persen* van Schotse wilde zalm vindt plaats op lage temperatuur, waardoor de voedingswaarden in de zalmolie bewaard blijven en zorgen voor een optimale werking. Hierdoor ontstaat tevens een sterk geconcentreerde zalmolie, waardoor de dosering kleiner is dan bij niet-koudgeperste zalm- en visolie. Veel zalm- en visolie worden gemaakt door de vis te koken met als groot nadeel dat deze een veelvoud aan verzadigde vetzuren bevat en dus niet dezelfde resultaten geeft. Ongeraffineerde olie kan troebel zijn. Lichte troebeling of bezinksel getuigen van een milieuvriendelijke persing van hoogwaardige kwaliteit.
• Wilde zalm heeft volop de ruimte in tegenstelling tot veel gekweekte zalm en krijgt genoeg tijd om te groeien. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van synthetische grondstoffen en/of kleur- of groeimiddelen waardoor het zeeleven niet aangetast wordt zoals bij gekweekte zalm vaak wel het geval is. Het resultaat is wel dat het aantal gevangen wilde zalm vele malen lager ligt vergeleken met het aantal gekweekte zalm en dat hierdoor de kwaliteit en prijs ook hoger is.
• De belangrijkste omega-3 vetzuren zijn EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), die te vinden zijn in vette koudwatervis zoals zalm, makreel en tonijn. BIOFOOD Schotse zalmolie bevat 18,7% aan Omega-3 vetzuren (EPA/DHA 7,5%/8,8%) en 14,9 % aan Omega-6 vetzuren. De energiewaarde is 3.710 kJ/100 g.
• BIOFOOD Schotse zalmolie bevat als natuurlijk conserveringsmiddel rozemarijn en zit in een niet-transparante pomplacon en jerrycan, wat zorgt voor de meest optimale bescherming tegen oxidatie van zuurstof, vocht en/of licht. Na opening de zalmolie op een koude donkere plek bewaren of in de koelkast.
• Elke batch wordt onderzocht op zware metalen, dioxine en PCB’s vóór deze wordt uitgeleverd en is gecontroleerd door onder GMP+ en is altijd traceerbaar. Dit is een extra kwaliteitswaarborg welke valt onder ons Groen-garantie waarborg logo.
• Let op! Zalmolie van verse wilde Schotse zalm bevat van nature een hoog percentage aan antioxidanten zoals Asthaxanthin. Deze stof valt onder de groep carotenoïden die een donkerrode kleur geeft aan de Schotse zalmolie. Lichte, vaak geraffineerde en behandelde, zalmolie bevat vaak weinig Asthaxanthin. Zalmolie met veel Asthaxanthin beschermd de Omega 3 en Omega 6 vetzuren een stuk langer.

Ingrediënten

Zalmolie (Schotse)

Analytische bestanddelen

Ruw Eiwit 0,6 %, Ruw Vet 99,9 %, Ruwe Celstof 1,7 %, Ruw As 0,1 %. Natuurlijk conserveringsmiddel (rozemarijn E-392). Per 100g. Dit product bevat: bevat 18,7% aan Omega-3 vetzuren (EPA/DHA 7,5%/8,8%) en 14,9 % aan Omega-6 vetzuren. Energiewaarde 3.710 kJ/100 g.

Voedingsadvies

Hond: 10ml per 20kg lichaamsgewicht (=2 theelepels per dag). Kat: 5ml (=1 theelepel per dag).

Als u bij ons bestelt:

 • Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*!
 • Advies nodig over juiste maat? We helpen graag!
 • Ruilen geen probleem!
 • 7 dagen per week antwoord op uw e-mail
 • 100% tevredenheids garantie
 • Klanten beoordelen ons met een 9.5/10

Vragen over dit product?

Bel ons +31 (0)182 8200 82 maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of stuur een email naar info@actievehonden.com

Service & Contact

Mail

info@actievehonden.com
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 082
Werkdagen 9.00 - 17.00

Ons assortiment

9.6

Beoordeeld door meer dan 1500 hondenliefhebbers
Bekijk alle reviews op hier →