• Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis
 • Direct vanuit voorraad leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Phytonics Cardio Comp 50ml

Omschrijving

Cardio comp kan ter ondersteuning ingezet worden van de reguliere behandeling van hartklachten, maar ook als er verdenking bestaat van een minder goed functionerend hart en de klachten nog niet zo erg zijn, dat er al hartmedicijnen moeten worden toegepast. De dieren kunnen last hebben van zwakte/lusteloosheid, depressie, slechte eetlust, gewichtsverlies, zware ademhaling, hoesten, flauwvallen en opgezette buik. Let op, wanneer u een vermoeden van hartfalen heeft altijd eerst de dierenarts contacteren. Wanneer de hond al medicijnen heeft dit altijd blijven geven, de Cardio Comp kan er alleen als ondersteuning bij en niet als een vervanging voor de medicijnen.

Bevat

 • Cactus grandiflorus (Koningin der nacht) wordt ingezet bij spanningsgevoel in het hart, bloedaandrang naar het hoofd en bij stenocardie.
 • Laurocerasus (Laurierkers) ondersteunt onder andere de leverfunctie en wordt ingezet bij steken in het hart en een beklemmend gevoel op de borst.
 • Convallaria majalis (Lelietje-van-dalen) verhoogt de hartfrequentie bij een te trage hartslag.
 • Crataegus (Meidoorn) verbetert de doorbloeding en daarmee de functie van het hart.
 • Anastatica hierochuntica (Roos van Jericho) harmoniseert de hartcoherentie.
 • Digitalis purpurea (Vingerhoedskruid) is zeer bekend om de uitwerking op het hart; het verlaagt de hartfrequentie bij te snelle hartslag en versterkt de hartslag waardoor de functie van het hart verbetert.
 • Adonis vernalis (Voorjaarsadonis) wordt toegepast bij een versnelde hartslag. Helpt de hartfrequentie te verlagen en vermindert een onregelmatige hartslag.
 • Ammonium carbonicum wordt ingezet bij hartkloppingen.
 • Montmorilloniet is volgens een speciaal procedé geïsoleerd, waardoor het unieke eigenschappen krijgt: hetkatalyseert en versterkt de fytotherapeutische ingrediënten.

Dosering

Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft, twee keer daags, 1 ml = 20 druppels, goed schudden voor gebruik.

Paard     10-15 druppels
Hond        5-10 druppels
Kat            2-5 druppels

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Toediening

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Duur van de behandeling

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Niet te gebruiken bij

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

 

Als u bij ons bestelt:

 • Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*!
 • Advies nodig over juiste maat? We helpen graag!
 • Ruilen geen probleem!
 • 7 dagen per week antwoord op uw e-mail
 • 100% tevredenheids garantie
 • Klanten beoordelen ons met een 9.5/10

Vragen over dit product?

Bel ons +31 (0)182 8200 82 maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of stuur een email naar info@actievehonden.com

Service & Contact

Mail

info@actievehonden.com
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 082
Werkdagen 9.00 - 17.00

Ons assortiment

9.6

Beoordeeld door meer dan 1500 hondenliefhebbers
Bekijk alle reviews op hier →