• Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis
 • Direct vanuit voorraad leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Puur Trauma 50 ml

Omschrijving

Puur Trauma zorgt ervoor dat het lichaam na een ongeval/blessure/vechtpartij/botsing weer kan herstellen en dat het lichaam de spanning/stress kan loslaten. De verschillende natuurlijke ingredienten zorgen voor een voorspoedig herstel van spieren en pezen,  en stimuleert het herstel van kneuzingen, spierscheuringen en het daarbij opgetreden kleinere bloeduitstortingen. Ook worden de afvalstoffen sneller afgevoerd.
Is bij uitstek een geschikt middel bij verdraaiing van het gewricht. Het beïnvloedt niet alleen het herstel van spier- en peesweefsel, maar is ook zeer goed voor het beenvlies. Ook voor de jonge hond met slappe gewrichten.

Bevat

 • Arnica montana (Valkruid) wordt gebruikt vanwege de pijnstillende, antibiotische en ontstekingsremmende eigenschappen. Verder stimuleert Arnica de resorptie van (wat grotere) bloeduitstortingen, daardoor neemt de zwelling en dus ook de pijn af. Het heeft tevens een gunstige invloed op een algemene toestand van shock. Arnica zorgt ook van herstel bij overmatige lichamelijke inspanning, zoals zwakte, uitputting en spierpijn.
 • Bellis perennis (Madeliefje) stimuleert het herstel van gekneusd weefsel, spierscheuringen en de resorptie van de daarbij opgetreden (wat kleinere) bloeduitstortingen. Wordt ook toegepast bij verlies van huid- en spierweefsel. Pijnstillend.
 • Ribes nigrum (Zwarte bes) bevat als belangrijkste inhoudsstoffen flavonoïden, anthocyanen, looistof, aminozuren en een klein percentage etherische olie. De werking van Ribes nigrum is ontstekingsremmend.
 • Ruta graveolens (Wijnruit) is een bij uitstek geschikt middel bij verdraaiing van het gewricht; het beïnvloed niet alleen het herstel van spier- en peesweefsel, maar ook dat van getraumatiseerd beenvlies. Ook voor de jonge hond met slappe gewrichten, die iets heeft verdraaid.

Dosering

Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft, twee keer daags , 1 ml = 20 druppels, goed schudden voor gebruik

    Paard    20 - 30 druppels
    Hond     10 - 15 druppels
    Kat         5 - 10 druppels


Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.
Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.
Sommige dieren kunnen bij de start van de behandeling een kortdurende verergering krijgen of anderszins heftig reageren. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Toediening

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien het dier dit product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met  wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Duur van de behandeling

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.
Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Niet te gebruiken bij

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket of op het doosje.

 

 

Als u bij ons bestelt:

 • Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*!
 • Advies nodig over juiste maat? We helpen graag!
 • Ruilen geen probleem!
 • 7 dagen per week antwoord op uw e-mail
 • 100% tevredenheids garantie
 • Klanten beoordelen ons met een 9.5/10

Vragen over dit product?

Bel ons +31 (0)182 8200 82 maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of stuur een email naar info@actievehonden.com

Service & Contact

Mail

info@actievehonden.com
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 082
Werkdagen 9.00 - 17.00

Ons assortiment

9.6

Beoordeeld door meer dan 1500 hondenliefhebbers
Bekijk alle reviews op hier →