• Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis
 • Direct vanuit voorraad leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Puur Tendo 100 ml voorheen Puur Pees

Omschrijving

Puur Tendo is een aanvullend middel voor het herstel van spieren en pezen. Het zorgt voor een soepele beweging en houdt de cellen en weefsels gezond, bij spierpijn zorgt het voor afvoer van de afvalstoffen. Is bij uitstek ook een geschikt middel bij verdraaiing van het gewricht. Het beïnvloedt niet alleen het herstel van spier- en peesweefsel, maar is ook zeer goed voor het beenvlies. Ook voor de jonge hond met slappe/losse gewrichten.

Bevat

 • Arnica montana (Valkruid), zorgt voor een soepele beweging en een voorspoedig herstel van spieren en pezen. Wordt ook gebruikt vanwege de pijnstillende, antibiotische en ontstekingsremmende eigenschappen die Valkruid heeft. Verder stimuleert Arnica de resorptie van (wat grotere) bloeduitstortingen, daardoor neemt de zwelling en dus ook de pijn af.
 • Curcuma longa (Javaanse Kurkumawortel) Voor behoud van gezonde cellen en weefsels. Geeft verlichting.
 • Equisetum arvense (Heermoes) De hoofdcomponent van heermoes is het kiezelzuur, met een zeer versterkende werking op het bindweefsel van de pezen. Dit bestanddeel versterkt niet alleen weefsels, maar verhoogt ook de weerstand en stimuleert de stofwisseling.
 • Ruta graveolens (Wijnruit ) versnelt het herstel van beschadigd spier- en peesweefsel, maar ook dat van getraumatiseerd beenvlies.  Als een jonge hond met slappe gewrichten iets heeft verdraaid, dan kan Ruta een waardevol middel zijn. (A.J. Westerhuis, Hond en Homeopathie)
 • Symphytum officinale (Gewone smeerwortel) heeft een helende werking en is bovendien een sterk adstringens (doet de bloedvaatjes samentrekken). Het in de plant aanwezige allantoïne prikkelt beschadigd weefsel tot het vormen van nieuw granulatieweefsel en stimuleert ook de celdeling. Smeerwortel wordt tevens ingezet bij problemen rond de aanhechtingen van de pezen. Symphytum wordt vaak toegepast bij botwoekeringen veroorzaakt door trauma.
   

Dosering

Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft, twee keer daags (1 ml = 20 druppels), goed schudden voor gebruik

 • Paard      20 - 30 druppels
 • Hond       10 - 15 druppels
 • Kat           5 - 10 druppels.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Toediening

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Duur van de behandeling

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Niet te gebruiken bij

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

 

Als u bij ons bestelt:

 • Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*!
 • Advies nodig over juiste maat? We helpen graag!
 • Ruilen geen probleem!
 • 7 dagen per week antwoord op uw e-mail
 • 100% tevredenheids garantie
 • Klanten beoordelen ons met een 9.5/10

Vragen over dit product?

Bel ons +31 (0)182 8200 82 maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of stuur een email naar info@actievehonden.com

Service & Contact

Mail

info@actievehonden.com
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 082
Werkdagen 9.00 - 17.00

Ons assortiment

9.6

Beoordeeld door meer dan 1500 hondenliefhebbers
Bekijk alle reviews op hier →