• Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis
 • Direct vanuit voorraad leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Puur Tour 50 ml voorheen Puur Reis

Omschrijving

Puur Tour kan gebruikt worden voor de hond of kat die zich tijdens het rijden in een auto, boot of vliegtuig niet lekker voelen. Meestal uit zich dat in kweilen, braken, onrust of juist heel stil zijn. Het evenwichtorgaan wordt bij deze dieren verstoord.

Bevat

 • Ginkgo biloba (Japanse notenboom) te gebruiken bij symptomen zoals concentratiestoornissen, geheugenverlies, vergeetachtigheid, onoplettendheid, prikkelbaarheid, snelle vermoeidheid, depressiviteit, angst, onrust, oorsuizen, evenwichtsstoornissen, duizeligheid en hoofdpijn;
 • Glycyrrhiza glabra (Zoethout) bevat glycosiden (glycyrrhizine, dat 50 keer zo zoet als suiker is en glycyrrhizinisch zuur), asparagine , saponinen, looistoffen, bitterstoffen 6%, etherische olie, flavonglycosiden, cumarine, plantaardig oestrogeen en choline. Het wordt ingezet bij maagklachten, het doodt de bacterie die maagzweren veroorzaakt en vermindert ook maagzuur, en neemt het hongergevoel weg. Dit middel wordt ingezet bij een zwakke maag en verhoogt de weerstand tegen stress en spanning.
 • Magnesium carbonicum (Magnesiumcarbonaat) in een verdunning wordt ingezet voor het centraal zenuwstelsel, voor het vegetatieve zenuwstelsel en voor het gladde spierweefsel van de ingewanden, met name van de afvoerende galwegen en het maag-darmkanaal. In de homeopathie wordt dit middel voorgeschreven bij braken en krampen en kolieken van de holle organen. Karakteristiek voor dit middel is verbetering bij frisse lucht.
 • Zincum metallicum (Zink) wordt in een verdunning gebruikt bij schrikkerige, angstige, nerveuze dieren. Bij mensen bij duizeligheid en krampen, waar verbetering optreedt door beweging in de buitenlucht.
 • Zingiber officinale (Gember) werkt preventief  bij reisziekte en zeeziekte (voorkomen misselijkheid en overgeven), bevordert de galsecretie en beschermen de levercellen tegen chemische toxinen. (Bron: Natura Foundation)

Dosering

1 - 2 x daags, goed schudden voor gebruik, (1 ml = 20 druppels)

 • Hond 10 - 15 druppels
 • Kat 3 - 5 druppels


Vóór én tijdens iedere reis tot het dier stabiel en rustig is tijdens het reizen. Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.
Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.
Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.


Toediening


Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Duur van de behandeling


Overgeven en onrust bij het reizen komt meestal voor bij de - jonge - hond. Het dier kan erg nerveus zijn of uit angst doodstil blijven liggen, beiden in combinatie met kwijlen en/of braken. Oefen vooraf in een stilstaande auto, geef hierin wat voer of doe een denkspelletje. Is de hond na een paar keer oefenen rustig, zet dan de motor een tijdje aan, zonder te rijden. Ga hierna een klein stukje rijden. Bouw de reistijd rustig op, rij rustig en zorg voor voldoende frisse lucht. Geef ongeveer 2 uur voor de reis een kleine maaltijd.
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van één tot vijf behandelingen.


Niet te gebruiken bij


Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren


Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
 

Als u bij ons bestelt:

 • Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*!
 • Advies nodig over juiste maat? We helpen graag!
 • Ruilen geen probleem!
 • 7 dagen per week antwoord op uw e-mail
 • 100% tevredenheids garantie
 • Klanten beoordelen ons met een 9.5/10

Vragen over dit product?

Bel ons +31 (0)182 8200 82 maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of stuur een email naar info@actievehonden.com

Service & Contact

Mail

info@actievehonden.com
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 082
Werkdagen 9.00 - 17.00

Ons assortiment

9.6

Beoordeeld door meer dan 1500 hondenliefhebbers
Bekijk alle reviews op hier →