• Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis
 • Direct vanuit voorraad leverbaar
 • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Phytonics Strezz 50ml

Helaas is dit product niet meer leverbaar.

Omschrijving

Bij acute- en chronische stress zowel fysiek als emotioneel. Ook pre- en postoperatief te gebruiken om het herstel te bevorderen. Strezz vermindert het gevoel van stress en angst. Het bevordert het herstel van een overbelast zenuwstelsel en de HPA-as (hypothalamus-hypofyse-bijnieras). Het bevordert het herstel na emotioneel- en fysiek trauma zoals na een operatie of ongeluk. Werkt ontspannend zonder het dier te versuffen.

Bevat

 • Arnica montana (Valkruid) stimuleert de resorptie van bloeduitstortingen waardoor zwellingen afnemen en werkt ontkrampend. Het helpt bij shock en oververmoeidheid.
 • Carbo vegetabilis (Houtskool) wordt als verdunning ingezet bij angst en daarmee gepaard gaande maag- darmstoornissen. Ondersteunt de hartcirculatie. Werkt desinfecterend.
 • Dulcamara (Bitterzoet) bij overmatig urineren door kou en bij vegetatieve nervositeit. Vermindert spierspanning. Hypericum perforatum (Sint-Janskruid) werkt kalmerend en rustgevend en zorgt voor ontspanning.
 • Lycopodium clavatum (Grote wolfsklauw) wordt ingezet bij emotionele respiratoire verkramping. Saffraanbloesem werkt rustgevend en krampoplossend en verhoogt het concentratievermogen.
 • Natrium muriaticum een verdunning wordt ingezet bij verdriet en teleurstelling.
 • Zincum metallicum wordt toegepast bij prikkeling van het perifere- en centrale zenuwstelsel en bij zenuwpijn.
 • Montmorilloniet katalyseert en versterkt de fytotherapeutische ingrediënten.
 • Himalayazout bevat mineralen- en sporenelementen en bio-energetische frequenties in het Terahertz gebied welke speciaal zijn gekozen bij de genoemde indicaties van dit product.

 

Dosering

Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft, twee keer daags, 1 ml = 20 druppel, goed schudden voor gebruik

 • Hond      5 druppels
 • Kat         3 druppels

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.
Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Toediening


Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Duur van de behandeling


In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Niet te gebruiken bij


Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
 

Als u bij ons bestelt:

 • Werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis*!
 • Advies nodig over juiste maat? We helpen graag!
 • Ruilen geen probleem!
 • 7 dagen per week antwoord op uw e-mail
 • 100% tevredenheids garantie
 • Klanten beoordelen ons met een 9.5/10

Vragen over dit product?

Bel ons +31 (0)182 8200 82 maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 of stuur een email naar info@actievehonden.com

Service & Contact

Mail

info@actievehonden.com
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 082
Werkdagen 9.00 - 17.00

Ons assortiment

9.6

Beoordeeld door meer dan 1500 hondenliefhebbers
Bekijk alle reviews op hier →