• Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis
  • Direct vanuit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf € 50 - NL & BE

Pinewood Outdoor Kleding

Pinewood is een toonaangevende fabrikant van kleding en accessoires voor actieve mensen, zowel voor hondensport als tal van andere activiteiten.
Alle producten van Pinewood zijn hoogwaardig van kwaliteit en bieden erg veel praktische voordelen. Op onderstaande pagina proberen we u alle informatie te geven over deze producten zodat u de juiste keuzes en afwegingen kunt maken bij het kiezen van een van onze producten. En komt u er alsnog niet helemaal uit, we staan 7 dagen per week voor u klaar om u hier verder in te adviseren.

Klik op onderstaande links om direct naar een onderwerp te gaan:
4-seizoenen jassen / Buitenlaag / Outer layer
Maatvoering


4-seizoenen jassen / Buitenlaag / Outer layer
Doorgaans zijn alle jassen van Pinewood geschikt om het gehele jaar door te kunnen dragen, de jassen zijn goed wind en waterdicht. Door de winddichtheid zorgt de jas voor een goede isolatie, en door de waterdichtheid blijft u uiteraard droog in regenbuien. De jassen zijn (bijna) altijd ongevoerd. De gedachte is dat een goede jas als buitenlaag voor het grootste deel van het jaar voldoende is. Indien de temperaturen lager worden kan je met dunne laagjes onderkleding de aanpassen zodat je het comfortabel en warm kan houden.

Het werken met dunne laagjes onderkleding resulteert in veel meer comfort dan een dik trui of vest.

Ons advies voor outdoor kleding is als volgt:
- Draag een jas die goed aansluit op uw lichaam, met ruimte voor enkele dunne onderlagen. Ruimte voor een dikke trui zorgt juist voor een minder behoud van warmte in de jas, en zult u het dus sneller koud krijgen.
- Gebruik dus meerdere onderlagen die u kunt aanpassen op de omstandigheden (temperatuur/wind/luchtvochtigheid), activiteit (wat ga je doen, hoe intensief, en hoe lang) alsmede persoonlijke voorkeur.
- Voorkom in alle gevallen dat u gaat transpireren, zodra u gaat zweten geeft dit aan dat uw lichaam het te warm heeft. Onderkleding zal vochtig worden, en u zult het uiteindelijk hierdoor minder warm of zelfs koud gaan krijgen. Uw lichaam gaat juist zweten om af te koelen.
- Indien gewenst kan er ook gekozen voor worden voor vocht afdrijvende onderkleding, zodat transpiratievocht via de jas naar buiten kan worden geventileerd. Katoen neemt  juist vocht op, producten van merino wol of synthetische kleding zullen dit niet of minder doen.

Hier onder een aantal 4-seizoenen jassen van Pinewood :Maatvoering
Bij alle producten zult u zien wat de daadwerkelijke Europese confectiemaat is. Bijvoorbeeld achter de maat Large staat 40 als confectiemaat, of dat Large valt als een maat 40. We hebben alle producten al aangepast of ze groot of klein vallen, dus het is niet nodig om een andere confectiemaat te kiezen dan u daadwerkelijk heeft. Een maataanduiding zoals Small/Medium/Large is nooit een manier om te kunnen vergelijken met een ander product of ander merk.

In het geval u de jas ook in de winter wilt kunnen dragen is, zoals u hier boven bij de uitleg over de jassen kunt lezen, ons advies om met meerdere dunne laagjes te werken. Daardoor is het in de meeste gevallen niet nodig om de jas een maat groter te kopen, al staat de keuze u uiteraard vrij.

Voor een trainingsvest kan het kopen van een maat groter uiteraard wel een goede optie zijn, in het geval u deze over een bestaande (fleece) jas of vest heen zou willen dragen. Doorgaans is het kiezen van 1 confectiemaat groter dan vaak voldoende.

In alle gevallen van twijfel over de maatvoering, neem dan contact met ons op, we helpen u hier natuurlijk graag mee.

Service & Contact

Mail

info@actievehonden.com
7 dagen per week

Bel

+31 182 820 082
Maandag t/m Donderdag 9.00 - 17.00

Ons assortiment

9.6

Beoordeeld door meer dan 1500 hondenliefhebbers
Bekijk alle reviews op hier →